Wednesday 24th July 2024

Kerkverwarming. Soperheat heldere stralers.



In 1998 had de Sint-Martinus parochie ervoor gekozen hun kerk te verwarmen met onze heldere gasstralers type B16Sx in lustervorm.

Dit oogt niet enkel mooi maar geeft hun de mogelijkheid de kerk instant volledig of zonaal te verwarmen door infraroodstraling waardoor er voor de bezoekers een aangenaam gevoel gecreëerd wordt met een gering energieverbruik.

Het is dan ook geweldig om te zien dat na 26 jaar deze toestellen nog steeds in perfecte staat zijn. Gefabriceerd met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologie door onze partner SBM uit Dijon staan ze garant voor een zéér lange levensduur met minimale onderhoudsvereisten.




Heldere gasstralers, ook wel bekend als infraroodstralers, bieden verschillende voordelen voor verwarmingstoepassingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Directe en efficiënte verwarming:
Gasstralers verwarmen objecten en personen direct zonder eerst de lucht te verwarmen. Dit maakt ze zeer efficiënt in ruimtes met hoge plafonds of in open omgevingen.
Er zijn geen lange opwarmtijden nodig.

Gerichte warmte:
Ze kunnen gericht warmte leveren aan specifieke gebieden of werkplekken, wat ideaal is in grote of slecht geïsoleerde ruimtes waar het onnodig zou zijn om de hele ruimte te verwarmen.


Comfort:
De stralingswarmte voelt natuurlijker en comfortabeler aan, vergelijkbaar met zonnestralen, is geruisloos en veroorzaakt geen luchtverplaatsing.

 
Energiezuinig:
Omdat de warmte direct wordt afgegeven aan de te verwarmen objecten, gaat er minder energie verloren aan het verwarmen van de omgevingslucht. Dit resulteert in lagere energiekosten.


Milieuvriendelijk:
Onze nieuwste gasstralers zijn beschikbaar in hoog rendement-uitvoering waardoor ze nog efficiënter branden met minder uitstoot, zijn ze geschikt om te werken met biogas en zelfs gedeeltelijk op waterstof wat hun milieu-impact aanzienlijk vermindert.

Lage operationele kosten:
Door de directe en efficiënte manier van verwarmen, kunnen de operationele kosten tot 50% lager uitvallen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Weinig onderhoud:
Gasstralers hebben minder bewegende delen en vereisen een minimum aan onderhoud


Installatiegemak:
Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, van industriële magazijnen, werkplaatsen, sporthallen tot kerken.


De SoperHeat heldere gasstralers zijn veelzijdige, efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor de verwarming van praktisch alle grote gebouwen